Nu renunţa niciodată.Dar niciodată !

 Da,ne suparam atunci cand ceva nu iese asa cum ne-am fi dorit.Da,sunt momente in care ne fuge pamantul de sub picioare din cauza ca nu ne-au mers toate struna.Ne stresam,plangem,suferim.Oricat de insignifiant ar fi acel lucru pentru altii,daca pentru noi e important,asta e tot ce conteaza ! Dar nu trebuie sa renuntam niciodata !

Perseverenta, una dintre cheile succesului

De multe ori cand auzim o poveste de succes sau citim undeva despre succesul de care a avut parte o persoana, ne gandim automat ca este vorba despre noroc. Insa, in realitate, in marea majoritate a cazurilor norocul nu a avut nicio legatura cu ceea ce au realizat persoanele respective si la baza succesului lor au stat alti factori, precum vointa puternica si dorinta de a realiza ceva cu adevarat, increderea in sine, motivatie, gandire pozitiva, disciplina.

Astazi vreau sa iti vorbesc despre un alt ingredient absolut necesar pentru obtinerea succesului si anume: perseverenta. Stii ce alt lucru au in comun toti oamenii de succes, in afara de motivatie, dorinta puternica, incredere in sine? Toti acestia au continuat sa lupte pentru a-si indeplini visurile si nu au renuntat pana cand nu si-au atins obiectivele.

Iata in continuare cateva exemple clasice de persoane de succes care au suferit esecuri colosale in prima faza, insa in cele din urma au reusit sa realizeze tot ceea ce si-au propus, datorita vointei si datorita faptului ca nu s-au dat batuti.

1. Winston Churchill a rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la vârsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru. Mai târziu, avea să scrie: “Nu renunța niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mic, măreț sau neînsemnat. Nu renunța niciodată cu excepţia cazurilor în care o faci pe considerente de onoare sau de bun simţ Niciodată, niciodată, niciodată – nu renunța niciodată.”

2. Thomas Edison era considerat de către profesorii săi “prea prost pentru a învăța ceva”. A fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru ca era “neproductiv”. Ca inventator, a avut 1.000 de încercări nereuşite până să inventeze becul. Când un reporter l-a întrebat “Cum v-aţi simţit eșuând de 1.000 de ori?”, Edison a răspuns: “Nu am eșuat de 1000 de ori, ci becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi”.

3. Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta 4 ani şi nu a citit până la 7 ani. Părinţii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind “lent la minte, pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat din şcoală şi i-a fost refuzată admiterea la Scoala Politehnică din Zurich.

4. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenţă s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenți la chimie.

5. Henry Ford a dat faliment de cinci ori înainte de a reuşi cu Uzinele Ford.

6. Walt Disney a fost concediat de către un editor de ziar deoarece era “lipsit de imaginaţie şi de idei bune”. A dar faliment de mai multe ori înainte de a construi Disneyland.

7. Fred Astaire a fost catalogat astfel de către directorul MGM în fața căruia, în 1933, a dat primul test: “Nu poate juca. Nu poate cânta. Uşor chel. Poate dansa puțin”. Mai târziu, avea să spună: “Cu cât urci mai sus în carieră, cu atât îți sunt permise mai multe greșeli. Iar odată ajuns în vârf, dacă faci suficiente greșeli, acesta este considerat a fi stilul tău”.

8. Sidney Poitier a fost “răsplătit” astfel de către directorul de casting după prima sa audiție: “De ce nu te oprești din a face oamenii să își piardă timpul și nu te duci să te faci spălător de vase sau ceva?”. A fost momentul în care, îşi aminteşte Poitier, a decis să își dedice viaţa actoriei.

9. Charlie Chaplin a fost iniţial respins de către şefii de la Hollywood pentru că pantomima sa a fost considerată “un nonsens”.

10. Beethoven mânuia penibil vioara, iar profesorul său a spus despre el că “nu există nicio speranţă să devină compozitor”.

11. Van Gogh a vândut doar o singură pictură în timpul vieţii sale. Şi chiar și aceasta surorii unuia dintre prietenii săi. Acest lucru nu l-a oprit să continue să picteze peste 800 de lucrări.

12. Rodin era considerat cel mai slab elev din școală, iar tatăl său s-a exprimat tranșant: “Am un idiot drept fiu”. A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.

13. Stravinsky a fost a izgonit din Paris de către critici și de către publicul furios după premiera operei “Încoronarea primăverii”.

14. Jack London a primit şase sute de respingeri din partea editorilor înainte de a vinde prima sa poveste.

15. Jerry Seinfeld “a înghețat” pe scena clubului în care a avut loc prima sa reprezentație și nu a fost capabil să scoată vreun cuvânt. Batjocorit de public, a revenit noaptea următoare şi și-a terminat numărul în aplauze frenetice.

Hoţii de vise

Un prim obstacol pe care-l intalnesti atunci cand incerci sa faci ceva este urmatorul: multa lume iti va spune ca este imposibil sa realizezi ceea ce ti-ai propus tu. Eu le spun acestor persoane “hoti de vise“. Exista 3 motive principale pentru care “hotii de vise” iti vor spune aceste lucruri:

  • 1) sunt persoane invidioase pe tine si nu le-ar placea sa te vada ca reusesti, astfel ca incearca sa-ti “taie aripile” din start. Cel mai bine este sa ignori ceea ce spun aceste persoane si sa nu le asculti argumentele (si crede-ma, vor gasi foarte multe motive pentru care tu nu poti reusi si vor incerca sa te convinga de asta).
  • 2) sunt persoane care nu iti vor nici binele, nici raul, insa sunt limitate in gandire si nu pot vedea dincolo de aceste limite, stabilite la nivel psihologic. Ele incearca, in principiu, sa se gandeasca daca ele ar putea realiza lucrurile respective, iar daca lor li se pare imposibil, iti vor spune ca nici tu nu poti realiza acel lucru. E bine sa le asculti si lor parerea, insa tine cont de faptul ca doar tu stii de ce esti in stare, tu stii cat esti de motivat sa faci acel lucru si tu iti cunosti capacitatile si adevarata ta valoare.
  • 3) sunt persoane apropiate tie, care te cunosc, tin la tine si iti vor binele (familie, rude, prieteni), si iti spun acest lucru pentru ca intr-adevar cred ca nu poti realiza ceea ce ti-ai propus si nu vor ca apoi sa fii dezamagit. De multe ori este mai mare dezamagirea de a incerca si a esua, decat a nu incerca deloc si a te consola cu ideea ca pur si simplu nu se poate. Insa, de asemenea, trebuie sa tii cont ca desi sunt persoane apropiate tie, nimeni nu te cunoaste mai bine decat te cunosti tu insuti si doar tu stii ceea ce esti cu adevarat capabil sa realizezi.

In concluzie, nu lasa pe altii sa-ti spuna ce poti face si ce nu. Nu lasa pe altii sa-ti controleze viitorul. Nimeni nu stie mai bine ca tine de ce esti in stare si ce nu, asa ca daca vei intalni vreo persoana care iti va spune ca ceea ce vrei tu sa realizezi este imposibil, multumeste-i frumos si politicos pentru sfat, insa imediat dupa aceea sterge complet din minte acel “sfat” si evita pe cat posibil sa mai discuti cu persoana respectiva despre visurile tale.

Eşecul reprezintă de fapt o oportunitate

Asadar, cand iti vei mai propune sa realizezi un anumit lucru, impune-ti sa nu te dai batut pana cand nu vei indeplini ceea ce ti-ai propus. Nu te lasa afectat de dificultatile pe care le vei intampina (si cu siguranta vei intampina foarte multedificultati, mai ales daca iti propui un obiectiv maret), iar de fiecare data cand suferi vreun esec si esti pe cale sa renunti, adu-ti aminte ce a spus Henri Ford despre esec:

“Esecul nu este decat o oportunitate de a incepe din nou, de data aceasta mai inteligent”.

             www.webcultura.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s